Gazdaság

Tarlós nem akar fővagyonőr lenni

A főpolgármester még a szerdai közgyűlés előtt visszavonatja a rendelettervezetet.

Tarlós István a Világgazdaságból értesült az indítványról, amit helyettese jegyez. A javaslat szerint a főpolgármester egymaga gyakorolhatná a tulajdonosi jogot minden fővárosi tulajdonú közterületnél, ha építési engedélyt kell kiadni. Ez azt jelentette volna, hogy egy utcai árus bódéjának az átépítéséről is ő dönthetett volna. A főpolgármester nem akar ilyen jogkört – írja a lap.

„Én szeretek dönteni, de ilyen ügyben éppen nem” – mondta. Szerinte a közterületi építkezések teljes, a legapróbb változtatásokra is kiterjedő kontrollja nem lehet egy ember feladata. Ez is az oka annak, hogy egyedül a kiemelt nagyrendezvények közterület-foglalásával kapcsolatban kért erős döntési jogkört, a számtalan, egyenként kisebb jelentőségű engedélyt a hivatalnokoknál hagyná. „Honnan tudjam, hogy ki mire, miért kér tulajdonosi hozzájárulást?” – tette fel a kérdést Tarlós.

A főpolgármester szerint nagy eséllyel átsiklott volna a figyelme az első ránézésre kisebb jelentőségű javaslat fölött, amely így egy lehetett volna a szerdai közgyűlés közel hetven napirendi pontja közül, ha arra a lap nem hívja fel a figyelmet. Hozzátette azt is: nem vádol senkit a hiba miatt, jó szándékúnak tartja az indítványt, de nem ért egyet azzal, hogy minden döntéshez az ő nevét használják fel.

AJÁNLOTT LINK:

Visszavonatja Tarlós a rendeletet (Világgazdaság)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik