Gazdaság

MSZP: a legszegényebbeket sújtja leginkább a kormány

Idén megdrágult az élet - a szocialisták szerint ez jórészt a Fidesz-KDNP felelőssége,

A legalacsonyabb jövedelmű, legkiszolgáltatottabb családok mára végképp kilátástalan helyzetbe kerültek a Fidesz-KDNP elhibázott és felelőtlen politikája miatt – állítják az MSZP-nél. A szocialisták a Központi Statisztikai Hivatal pénteken közölt gyorsjelentésére hivatkoznak, amely szerint 4, 1 százalékkal nőttek az árak februárban 2010 februárjához képest, azaz drágult az élet.

Török Zsolt szerint mindez jórészt a kormány felelőssége, mert a forint többszöri bedöntése, a benzinárak elszabadulása, az emberekre háruló válságadók mind-mind megjelentek a fogyasztási cikkek, szolgáltatások áraiban. Eközben csökkentek a bérek a kormány igazságtalan adórendszere miatt és az Orbán-csomag megszorító intézkedései szinte kivétel nélkül a legalacsonyabb jövedelmű, legkiszolgáltatottabb családokat sújtják.

Az MSZP figyelmezteti a kormányt: ha használni nem tud, legalább ne ártson és fogadja el a szocialisták igazságos közteherviselést, felelős gazdaság- és társadalompolitikát segítő törvényjavaslatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik