Gazdaság

Szendvicsháború: a Subway lenyomta a McDonald’s-ot

A január elsejei állás szerint világszerte 33.749 helyen fogyaszthatnak Subway-szendvicset az emberek.

Letaszította a “gyorséttermek királyát” a trónról a Subway: hétfői bejelentésük szerint ugyanis több éttermet üzemeltetnek, mint a McDonald’s. A január elsejei állás szerint világszerte 33.749 helyen fogyaszthatnak Subway-szendvicset az emberek, ám “mindössze” 32.737 McDonald’s étterem közül választhatnak, ha mégis inkább hamburgert ennének.

Les Winograd, a Subway szóvivője szerint valamikor 2010 folyamán előzték meg az éttermek számában a konkurenciát. Mint mondta, sikerük hátterében a magántulajdonosi cégszerkezet áll. Az 1965-ben alapított céget ugyanis mindmáig nem vitték a tulajdonosai a tőzsdére, hogy a pénzügyek helyett “a termékre, a minőségre és az éttermekre” fókuszálhassanak – mondta a szóvivő.

A tíz évvel idősebb, 1955-ben alapított McDonlad’s lényegében megalakulása óta uralta a gyorséttermek piacát. A tőzsdére is bevezetett cég értékét 80 milliárd dollárra becsülik. A McDonald’s szóvivője, Heidi Barker a “trónfosztással” kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy cégük inkább “amellett elkötelezett, hogy jobbak legyenek, és ne csak egyszerűen nagyobbak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik