Gazdaság

Nyögvenyelősen váltanak állást a munkavállalók

Annak ellenére maradnak, hogy legtöbben elégedetlenek karrierjükkel és fizetésüket is keveslik.

Egy kutatás szerint bár a munkavállalók több mint fele elégedetlen munkakörével, mégsem keres új állást, inkább meglévő munkáltatójánál néz új lehetőségek után. Az Accenture vezetési tanácsadó cég felmérése szerint, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez, a munkahelyi elégedetlenség legfőbb okai az alulfizetettség, valamint a növekedési és karrierfejlesztési lehetőségek hiánya. A 29 országban több mint 3.400 vezető beosztású szakember megkérdezésével végzett kutatásban a válaszadó nők 70, míg a férfiak 69 százaléka nyilatkozott úgy, hogy viszonylagos elégedetlensége ellenére a jelenlegi vállalatánál marad.

A nők nagyobb arányban, 63 százalékban nyilatkoztak úgy, hogy karrierjük nem halad elég gyorsan, a férfiaknál 55 százalék volt ez az arány. Arra a kérdésre, hogy mely tényezők segítik az előrehaladást, a nők kétharmada, a férfiak fele említette a kemény munkát és a túlórát.

A karrierfejlesztésre törekvés motivációi között leggyakrabban a magasabb keresetet, az új kihívást jelentő megbízásokat, a rugalmas munkabeosztást, illetve a vezető pozíciót említették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik