Gazdaság

Belecsíptek a Pannon Honigba

Több mint 1 millió forintra bírságolták a mézes céget.

A Népszabadság szerint nem lehetett kimutatni állatgyógyászati szermaradékot a Pannon Honig Kft. telephelyén zárolt mézekben, így a mérési eredmény alapján rossz minőségű élelmiszer forgalomba hozatala miatt nem tudtak büntetni. A hatóság ugyanakor az engedély nélküli kereskedelmi tevékenység és az ismeretlen eredetű jelöletlen méz forgalmazása miatt, valamennyi körülmény mérlegelését követően több mint egymillió forintos élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabott ki.

Karácsony előtt egy héttel egy televíziós műsor tudósításából derült ki, a Pannon Honig Kft. ügyvezetője jelöletlen mézet adott át számla nélkül a vállalkozás gödöllői telephelyén. A felvétel lejátszása után az illetékes kerületi főállatorvos egy órán belül ellenőrzést tartott a cég irodájában, és minden ott található terméket hatósági zár alá vett. Két nap múlva teljes körű, országos ellenőrzést rendelt el a miniszter arra hivatkozva, hogy ismeretlen eredetű illegális, antibiotikummal fertőzött méz jelent meg a piacon.

Egy brémai labor vizsgálatai a rejtett kamerás vásárlásnál beszerzett mézben a határértéket meghaladó antibiotikumot mutattak ki. Az eset kapcsán a Pannon Honignak bérfeldolgozást végző Szarvasi Mézfeldolgozó és Kereskedő Kft. mézfeldolgozó üzemében is folytattak élelmiszer-higiéniai és nyomonkövetési vizsgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik