Gazdaság

Budapest idén 55 milliárdos hiánnyal számol

Kalkulálni kell az adósságállománnyal is, amely év végén 172,7 milliárd forint volt.

Tavaly nettó 40 milliárd forint többlettel zárt a budapesti költségvetés, idén viszont 55 milliárdos hiánnyal számol az önkormányzat – írja a Napi Gazdaság. A lap a fővárosi költségvetés tervezetére hivatkozik.

A tavalyi többlet a beruházások csúszásával magyarázható, az idei költségvetés azonban nem számol hasonlóval. A tervezetből kitűnik, hogy a főváros költségvetése idén az erőltetett beruházások miatt lesz deficites, mivel a 303 milliárd forintos működési bevétel nagyobb, mint a 271 milliárd forintra rúgó működési kiadás. (Az összes bevétel 447, 5 milliárd forint.) A főváros költségvetésénél kalkulálni kell az adósságállománnyal is, amely a tavalyi év végén 172,7 milliárd forint volt.

Tegnap a nehéz pénzügyi helyzet kapcsán Tarlós István egyebek mellett megerősítette, hogy “300-zal csökkentik a Városházán dolgozók számát”. A BKV helyzetéről ismét azt mondta, a cég még az idén összedől, ha nem kap kormányzati segítséget, akkor pedig “3-4 nap alatt megáll az ország, ez nem tréfadolog”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik