Gazdaság

A Tesco túlságosan figyelt dolgozóira

Az üzletlánc cáfolta, az ügyészség megerősítette, hogy megfigyeltették az érdekvédőket.

A Magyar Nemzet szerint megfigyeltették, környezettanulmányt készíttettek a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) vezetőiről. Emiatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek személyes adattal való visszaélés, magántitok megsértése miatt.

– Megbízásra egy rendőrként azonosított férfi gyűjtött kifejezetten személyes adatokat a KDFSZ egyes vezetőiről. Az elkövető – akiről nem tudni, aktív-e – az információkat átadta egy harmadik, azok birtoklására nem jogosult személynek – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A rendőr vallomást tett a nyomozó ügyészségen, amely alapján megalapozottá vált a személyes adattal való visszaélés gyanúja. Arról, hogy ki adta a megbízást, és ki volt a harmadik személy, akinek átadták a személyes adatokat, a szóvivő nem nyilatkozott.

A cég szóvivője teljesen megalapozatlannak nevezte a megfigyelés vádját. Iglódi-Csató Judit a Magyar Nemzetnek azt mondta, a KDFSZ újabb és újabb eljárásokat kezdeményez a Tesco ellen, azonban ezeknek semmilyen valóságalapjuk nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik