Gazdaság

Huszonegymilliárdra pályázhatnak Észak-Magyarországon

Február közepéig hat pályázati felhívás jelenik meg, ezek az Új Széchenyi Terv három fő kitörési pontjához kapcsolódnak

Huszonegymilliárd forintra pályázathatnak az Észak-magyarországi Operatív Program keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta régió társaságai, vállalkozói – közölte Becsó Zsolt, a régió fejlesztési tanácsának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, idén január 14-től indult el az Új Széchenyi Terv 93 pályázattal, 1100 milliárd forint értékben, a program a legfőbb stratégiai irányokat, a vállalkozások, az egészségipar, a zöldgazdaság, a foglalkoztatás, az otthonteremtés, a közlekedés és a tudomány-innováció fejlesztését tűzte ki célul.

Kormány Krisztián, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója a sajtótájékoztatón az Észak-magyarországi Operatív Program keretében várható pályázati felhívásokról elmondta: a program keretében február közepén 6 pályázati felhívás jelenik meg, összesen több mint 20,9 milliárd forint keretösszeggel.

A hat felhívás az Új Széchenyi Terv 3 fő kitörési pontjához – vállalkozásfejlesztés, közlekedésfejlesztés, Gyógyító Magyarország Egészségipari Program – kapcsolódik.

Lehetőség nyílik klaszterek és vállalkozások együttműködéseinek támogatására, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, turisztikai menedzsment szervezetek és rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére, egyes kül- és belterületi utak korszerűsítésére és a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére.

A lehetséges pályázók köre is széles, a különböző konstrukciókra pályázhatnak többek között mikro-, kis- és középvállalkozások, egyesületek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok és társulásaik is. A hat új konstrukcióra március 1-jétől lehet pályázni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik