Gazdaság

Visszajár a pénz a meghiúsuló egyiptomi utazásért

Ez automatikus, miután Egyiptom felkerült az utazásra nem javasolt országok közé.

Az Országos Fogyasztóvédelemi Egyesület (OFE) azt követően tette közzé állásfoglalását, hogy kiderült sokan nincsenek tisztában jogaikkal. A fogyasztóvédelmi civil szervezet szerint a hatályos rendelet alapján ilyenkor helyettesítő szolgáltatást – későbbi időpontot, vagy másik úti célt – kell felajánlani azoknak, akik már kifizették az egyiptomi utazásukat.

Amennyiben a helyettesítő szolgáltatás az eredetinél alacsonyabb értékű, az utazásszervező köteles a díjkülönbözetet az utasnak megtéríteni. Ha azonban a fogyasztó nem tudja, nem akarja a helyettesítő szolgáltatást elfogadni, a fogyasztó jogkövetkezmény nélkül elállhat a szerződéstől, az utazás díja pedig visszajár – közölte az OFE.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője is azt mondta korábban az MTI-nek, hogy akik már befizették egyiptomi útjukat – több száz ilyen utas van – két lehetőségük van: vagy elfogadják az utazási irodák által felajánlott másik úti célt, vagy visszakérhetik a befizetett összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik