Gazdaság

Megújult a PSZÁF hitel- és lízingtermék-választó programja

Eddig csaknem 300 ezer embernek segített kiválasztani a megfelelő hitelt.

Február 1-jétől a gépjármű-lízingtermék, valamint lakáscélú finanszírozás mellett valamennyi ingatlan célú (például üdülő) finanszírozási konstrukció is megtalálható a programban – tette közzé a felügyelet a honlapján. A program mintegy 200 hazai pénzügyi intézmény fogyasztási, lakáscélú, illetve szabad felhasználású finanszírozási konstrukcióját teszi megismerhetővé és összehasonlíthatóvá.

Az ügyfelek pontos, naprakész tájékoztatását szolgáló internetes termékválasztó program a pénzügyi intézmények kötelező, s folyamatosan frissülő adatszolgáltatására épül. A PSZÁF adatai szerint a hitel- és lízingtermék-választó programot az elmúlt félévben csaknem 300 ezren használták, ami óriási szám.

Az érdeklődés azt jelzi, hogy ezt a lehetőséget az ügyfelek alapvető tájékozódási pontként kezelik – mondta Binder István szóvivő. A felügyelet ezért úgy döntött, a jövőben újabb, hasonló rendszereket indít. Már elkezdődött egy betétkereső és -választó, illetve egy hitelintézeti számlakereső-választó program előkészítése. A PSZÁF tervei szerint ezek idén, illetve a jövő év első felében indulhatnak el.

A program új, bővített tartalmú változata a felügyelet fogyasztóvédelmi honlapján, a http://www.pszaf.hu/portal/fogyasztoknak/bal_menu/ptilekerdezo címen érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik