Gazdaság

Tovább nyomoznak az eltűnt állami vagyon után

Civilek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megalapítását szabálytalanságok kísérték.

Tanúként hallgatta ki az Állami Számvevőszék munkatársait a rendőrség a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. létrehozása ügyében – írja a Magyar Nemzet. A számvevők vallomásai annak kiderítésében segíthetnek: történt-e bűncselekmény a vagyonkezelő 2007-es kialakításakor.

Két hónappal, március közepéig meghosszabbították az MNV Zrt. létrehozása miatt elrendelt nyomozás határidejét – tudta meg a lap a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az eljárás 2010 szeptemberében, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) feljelentése nyomán indult meg. A CÖF szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő megalapítását szabálytalanságok kísérték. Az MNV a három korábbi állami vagyonkezelő szervezet egybegyúrásával jött létre.

2007 utolsó napján a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt., valamint a nemzeti földalapkezelő megszűnt, helyükbe lépett az MNV, de a CÖF szerint az akkori döntéshozók az összeolvasztáskor hanyag módon kezelték az állami vagyont.

AJÁNLOTT LINK:

Az eltűnt állami vagyon nyomában (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik