Gazdaság

Veszélybe került a Nemzeti Vágta is?

A főváros vezetése minden jelentős esemény szervezőjével tárgyal. A közterület-foglalási díjat ezt követően állapítják meg.

A Sziget után a Nemzeti Vágta megrendezése is veszélybe került, mert a főváros százmilliós területhasználati díjat szeretne – írja a Napi Gazdaság. Időközben közeledtek az álláspontok a Sziget szervezői és az önkormányzat között, de ezentúl minden területhasználatért fizetni kell.

A verseny főszervezője a lapnak elmondta, hogy eddig is fizettek területhasználati díjat: tavaly 5 millió forintot utaltak át a főváros kasszájába az Andrássy út egy részére települt kereskedelmi egységek által elfoglalt terület után. Tamás István szerint a Hősök terén ingyenesen látogatható vágta után díjat díjat fizetni olyan, mintha a margitszigeti vagy a szabadság-hegyi sétautakra is kivetnék a közterhet.

A lapnak a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt mondta, minden közterület-foglalás után fizetni kell. Szűcs Somlyó Mária azt ugyanakkor nem erősítette meg, hogy a Nemzeti Vágta esetében ez 100 millió forintos díj lenne. Szerinte a tarifa összege a feladat jellegétől és társadalmi értékétől függ majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik