Gazdaság

Válságadó: költségcsökkentésbe kezdene a Telenor

A telekommunikációs cégekre kivetett különadó három évig marad érvényben, erről biztosította a miniszterelnök a szektor szereplőit - közölte Christopher Laska.

A Telenor Magyarország vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja mérsékelni költségeit, mivel ilyen piaci körülmények drámai nyomást jelentenek az üzleti lehetőségekre – mondta a vállalat 2011 januárjában kinevezett új vezérigazgatója. “Megpróbálunk a beszállítóinknál kedvezőbb árakat elérni és hatékonyabban együttműködni velük” – tette hozzá.

Christopher Laska arra figyelmeztetett: ha nincs kiszámíthatóság elmaradhatnak a beruházások, azok, amelyek munkahelyeket is teremtenek.

A tőzsdén jegyzett Telenor a magyarországi gazdálkodási adatait a hivatalos jelentés előtt nem közli, ezért sem a 2010. évi eredményekről, sem az idei kilátásokról nem adhat információt – válaszolta az MTI kérdésére Christopher Laska.

A Telenor brandjeinek (márkaneveinek) – a djuice és a Red Bull Mobile – esetleges változtatásáról a vezérigazgató újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a siker, vagy kudarc hosszabb idő alatt ítélhető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik