Gazdaság

19,3 milliárd dollár a MOL külföldi vagyona

Első ízben készült el a felmérés a cégek külföldi vagyona alapján. A pénzintézeteket nem tartalmazó rangsorba a legtöbbet befektetett 19 cég került.

A külföldi érdekeltségekkel bíró 19 legnagyobb magyar cég közül a MOL anyaországon kívüli vagyona a legnagyobb, 19,3 milliárd dollár – olvasható az ICEG Európai Központja és a Vale Columbia Center felmérésében. A 2009-es adatok alapján készült összeállítás szerint a 19 cégnek 32 országban 149 érdekeltsége van, nagyrészt Európában. Külföldi összvagyonuk 21,7 millárd dollár, mai árfolyamon 4400 milliárd forint. A lista nem tartalmazza a pénzintézeteket.

A 21,741 milliárd dollár (4400 milliárd forint) összvagyon zömét a MOL és az érdekeltségébe tartozó TVK mondhatja magáénak, 19,3 milliárd dollárt. Őt követi a BorsodChem és a Richter, jelentősen leszakadva, 1,3 milliárd és 730 millió dollárral. A listán található a Videoton, a Fornetti, a most csődeljárás alatt lévő Cerbona, a Wallis, és néhány, a közvélemény előtt kevésbé ismert társaság, mint például a Jász-Plastik, vagy éppen a sort záró Interactive Net Design.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik