Gazdaság

Két szék közé esett ötezer gázfogyasztó

Az olcsóbb szolgáltató Emfeszhez akartak átlépni a Tigáztól, de a vállalat kereskedését időközben felfüggesztették.

A Tigáz Zrt.-nek csaknem ötezer olyan lakossági ügyfele maradt 2011. január 1-jétől is a társaság egyetemes szolgáltatásában, aki eredetileg át akart menni az olcsóbban szolgáltató, ám időközben felfüggesztett Emfesz Kft.-hez, de ez nem sikerült nekik – írja a Világgazdaság.

Ezek a fogyasztók három hónapig most az Emfesz nélkül is olcsóbban kapnák a gázt, mert erre az időre a Tigáz tarifáinál alacsonyabbat kínáló Főgáz Zrt.-t jelölte ki a Magyar Energia Hivatal (MEH) a Tigáz területén lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult Emfesz-fogyasztók szolgáltatójaként.

Az Emfesznél azt mondták a Világgazdaságnak, hogy szabályszerűen, az érintett fogyasztóktól kapott meghatalmazás alapján kezdeményezték tavaly novemberben az ötezer lakossági ügyfél átléptetését. Szerintük a Tigáz – megszegve a vonatkozó kormányrendeletet és a gáztörvény végrehajtási rendeletének két pontját is – nem adta át az érintett felhasználók kapacitásait, és nem módosította az átlépő fogyasztók elosztási szerződését sem. Emiatt 2011. január 1-jével egy fogyasztó sem lépett át a Tigáztól az Emfeszhez. Az ügyet vizsgálja a MEH – olvasható a Világgazdaságban.

AJÁNLOTT LINK:

Ötezer gázfogyasztó esett a két szék közé (Világgazdaság Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik