Gazdaság

Orbán: átmeneti jellegűek a különadók

Orbán Viktor arról biztosította Budapesten a norvég miniszterelnököt, hogy a magyar krízisadók, amelyek norvég cégeket is érintenek, átmeneti jellegűek.

A magyar kormányfő erről a Jens Stoltenberggel folytatott tárgyalás után számolt be. A sajtótájékoztatón Orbán Viktor kifejtette: a megbeszélésen arról is biztosította a norvég miniszterelnököt, hogy a krízisadók kivezetése a magyar rendszerből az adott cégekkel való tárgyalások alapján fog bekövetkezni.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy az elkövetkező három évre a magyar gazdaságpolitikai stratégiának “immanens része” a krízisadókból származó bevétel.

A magyar soros elnökségi program igen lényeges témákkal foglalkozik, lefedi az EU és egész Európa előtt álló nagyobb kihívásokat, ezért Norvégia támogatja annak céljait – mondta Jens Stoltenberg.

A norvég kormányfő Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott budapesti tárgyalása után közölte: megbeszélésükön fontos téma volt az energia kérdése, és Norvégia, amely az egyik legjelentősebb gázexportőr, mindig stabil és megbízható partner. Ez egy olyan terület, ahol még szorosabbra lehetne fűzni az együttműködést az EU és Norvégia között – vélekedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik