Gazdaság

Válságadó: visszaadja nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil

A válságadó miatt visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil magyarországi leányvállalata, a Lukoil Magyarország Kft.

Denis Ryupin ügyvezető a Nol.hu-nak kifejtette: nincs szó kivonulásról, a kúthálózatukat megtartják. Hangsúlyozta, hogy a Lukoil Magyarországon elsősorban a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelemben vesz részt, amelyet leginkább közel száz töltőállomásuk jelképez.

Ezt a fő tevékenységüket egyáltalán nem kívánják feladni. A piaci félreértések elkerülése végett leszögezte: töltőállomásaik megmaradnak, ügyfeleiket továbbra is a megszokott feltételekkel szolgálják ki.

Az üzemanyag-nagykereskedelmi piacon a Mol mellett a Lukoil kisebb szereplőnek számított. Az ügyvezető számokat nem kívánt közölni, de megemlítette, hogy jelentős részben importáltak a Lukoil romániai finomítójából, és sokszor vásároltak az – elvben legnagyobb versenytársuknak számító – Moltól is.

Döntésüket azzal indokolta, hogy a nagykereskedelem fenntartása a tevékenységre kirótt válságadó miatt egyértelműen veszteségesnek mutatkozott, kedvező kilátás nélkül. Az ügyvezető ugyanakkor nem zárta ki, hogy adott esetben visszatérnek erre a piacra is. Mindemellett leszögezte, hogy 2010-re vonatkozólag befizették mind a nagy-, mind a kiskereskedelmi tevékenységük után járó válságadót.

AJÁNLOTT LINKEK:

A válságadó miatt már nem akar nagykereskedni a Lukoil (Nol.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik