Gazdaság

Újabb szervezet tiltakozik a válságadók ellen

Levelet intézett az európai gázipar nemzetközi szervezete, a Eurogas elnöke a magyar miniszterelnökhöz, amelyben kifejezi aggodalmát a magyar energiaszektorral kapcsolatban.

A Napi Gazdaság a csütörtöki számában azt írta, hogy Francois Cirelli az Eurogas vezetőjeként növekvő aggodalmának adott hangot a magyarországi energiaszektor jelenével és főleg jövőjével kapcsolatban. Cirelli szerint a rövid távú gondolkodás és tervezés a befektetések ellen hat, és veszélyezteti a hosszú távra tervező energiaszektor jövőjét.

A lap megjegyzi, hogy ez elnöki levélről a Eurogas december 10-én tartott éves közgyűlésén döntöttek. A szervezet tagja a Magyar Gázipari Egyesülés és nagy magyarországi energiaszolgáltatók tulajdonosai – RWE, E.ON, GdF Suez – is.

A Napi értesülése szerint a gázszektor európai szintű tiltakozását a kormány visszamenőleges törvénykezése, az energiaszektort is sújtó válságadó nagysága, valamint ennek kiszámíthatatlansága és időbeni “határtalansága” váltotta ki.

A Eurogas, a magyarországi helyzet kritikájával és az egész régió energiaszektorával kapcsolatos aggodalma miatt az Európai Unió energiabiztosához, Günther Oettingerhez fordult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik