Gazdaság

Újabb fővárosi cégek lehetnek csődközelben

A BKV-n kívül további három fővárosi cég lehet csődközelben - közölte a főpolgármester a Főváros Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tarlós István elmondta, az új fővárosi vezetés nem csak a BKV és a metróproblémát örökölte meg, hanem még három olyan céget – a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.-t, a szippantást végző Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.-t, valamint a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.-t – is, amelyek közvetlen csődközelben vannak.

A főpolgármester elmondta: a gyógyfürdő cég azért van nehéz helyzetben, mert mintegy 700 millió forint hiánya van. Ez az oka annak, hogy délelőttre összehívták a testület rendkívüli ülését – közölte. A szándék az, hogy a céget valahogy kihúzzák a “hihetetlen pénzügyi csávából” – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte azt is: még nem dőlt el véglegesen, hogy a fővárosi kórházak a jövőben hová fognak tartozni, így az sem, hogy amennyiben az önkormányzatnál maradnak, akkor létrehoznak-e egy holdingot. “Valamilyen formában talán igen” – fogalmazott Tarlós István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik