Gazdaság

Kormányváltás: elmaradt a gazdasági csoda

Az Orbán-kormány az előző időszakban elfogadott 2010-es költségvetés és a nemzetközi elvárások határain belül nem tudott csodát tenni a gazdasággal - áll a Nézőpont Intézet felmérésében.

A kutatásban az intézet rámutat arra, hogy a Bajnai-kormány alultervezett költségvetési hiánya korlátokat hagyott az utódkabinetre. A kegyelmi időszak után az emberek 42 százaléka mondta azt, hogy a kormányváltás óta nem javult Magyarország helyzete, 24 százalékuk ugyanakkor érezhető javulást tapasztalt.

A megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy megtartották a gazdasági növekedésbe vetett bizalmukat. Az év elején még minden második megkérdezett, azaz 50 százalék hanyatlást várt az idei évre, a trendet a kormányváltás fordította meg – olvasható a közvéleménykutatásban.

A felmérés szerint a kormánypártok szimpatizánsai kiemelkedően (73 százalék) bíznak a gazdasági növekedésben, az ellenzéki pártok közül a Jobbik-tábor többsége mutatkozik ebben a kérdésben pesszimistának, 57 százalékuk gazdasági visszaesést vár a következő évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik