Gazdaság

Vesztésre áll a Micsrosoft társalapítója 11 óriáscég ellen

Elutasította a Microsoft társalapítójának keresetét egy amerikai bíró hétfőn. Paul Allen szabadalmi jog megsértése miatt perelt be 11 informatikai óriáscéget, köztük az Apple-t és a Facebookot.

A Washington állambeli kerületi szövetségi bíróság hétfői döntése szerint Allen keresete nem tudta megnevezni pontosan azokat az eszközöket és termékeket, amelyek szabadalmi jogát az alperesek megsértették. Paul Allen szóvivője közölte: az ügy nem zárult le, csupán eljárásjogi probléma miatt akadt el a per, amit folytatnak.

A seattle-i székhelyű Interval Licensing, Allen vállalata szerint a 11 cég az alapvetőnek tartott webes technológia, az 1990-es években kifejlesztett Interval kapcsán sértette meg a szabadalmi jogokat. Allane szerint “az Interval Research egy korai, úttörőnek számító hozzájárulás volt az internetes gazdaság fejlesztésében, amit a cége hozott létre, ezért meg kell védenie az újítását..”

Allen szerint a per tárgyát képező technológiát az általa és David Liddle által 1992-ben alapított Interval Research alkotta meg, és rajtuk kívül egyetlen cég sem jelentett be szabadalmat a technológiára.

Az Apple, a Facebook, a Google, a YouTube és a Yahoo! mellett olyan cégek szerepelnek a perre vitt ügy listáján, mint az AOL, az eBay, és az Office Depot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik