Gazdaság

A Moltól félti az INA-t a horvát dohánycég

A horvát Adris idegenforgalmi és dohányipari csoport készen áll arra, hogy megvédje a kormány érdekeit az INA kőolajipari csoportban, amelyben többségi részesedést akar szerezni a Mol.

“Készek vagyunk együttműködni a kormánnyal olyan témákban, amelyek nemzeti jelentőségűek. Ebbe beletartozik az INA is” – mondta Predrag Grubic.

A horvát kormány még a múlt héten pénteken tudatta, olyan megoldáson töri a fejét, amellyel megakadályozhatná, hogy a Mol megvásárolja a közkézen lévő törzsrészvényeket, és ezzel többségi tulajdonossá váljon a horvát társaságban.

Korábbi lapjelentések szerint a horvát állami nyugdíjalap a Mol ajánlatánál többet akar ígérni az INA közkézen lévő törzsrészvényeiért, és már akkor szó volt arról, hogy az Adris dohányipari konszern is hajlandó volna ráígérni a magyar ajánlatra.

A Mol december 2-án közölte, hogy ajánlatot tesz a közkézen lévő INA törzsrészvények megvásárlására 2800 horvát kuna részvényenkénti áron. A horvát vállalatban a Molnak jelenleg 47,155 százalékos, az államnak 44,836 százalékos részesedése van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik