Gazdaság

Szálloda lehet a déli Klotild-palotából

A napokban cserélhet gazdát - másik két V. kerületi épülettel együtt - a déli Klotild-palota; hamarosan lejár a bérlők elővásárlási jogának határideje.

A szerződés értelmében három ingatlan cserél gazdát: a déli Klotild-palota, a Párisi-udvar épülete és a Szent István tér 15. szám alatti ingatlan.

Puskás András alpolgármester elmondta: idén, a két választás között nemzetközi, nyílt, többfordulós pályázat útján hirdették meg értékesítésre egy csomagban a déli Klotild-palotát, a Párisi-udvar épületét és a Szent István tér 15-öt.

A nyertes is megvan már, a szerződést megkötötték vele, de a megállapodás addig nem hatályos, amíg az elővásárlási jog érvényesítésének határideje (kilencven nap) le nem jár, vagy le nem mondanak róla. Az elővásárlási joggal rendelkező bérlők zömében nem lakók, hanem üzlettulajdonosok, de például a Fővárosi Önkormányzat is közöttük van.

A lakókkal már korábban sikerült megegyeznie az önkormányzatnak, cserelakásokat biztosítottak nekik vagy pénzügyi egyezséget kötöttek velük – tette hozzá.

A napokban jár le az elővásárlási jog érvényesítésének határideje, így hamarosan elkezdődhet a fizetési procedúra. Arról, hogy az SCD Group mennyit fizet az épületekért, az üzlet zavartalan lebonyolítására hivatkozva nem akart beszélni az alpolgármester. Mint mondta: minden információt közölnek, ha hatályba lép a szerződés.

Az önkormányzat úgy tudja, hogy a Klotild-palotából és a Párisi-udvarból is 5+1 csillagos szállodát szeretne kialakítani a vevő, de a terveket még megváltoztathatják – mondta Puskás András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik