Gazdaság

Matolcsy utolsó előtti az uniós pénzügyminiszterek között

A legsikeresebb uniós pénzügyminiszter a német Wolfgang Schäuble, Matolcsy György pedig spanyol kollégájával együtt az utolsó előtti helyen áll - derül ki a Financial Times rangsorából.

Az Európai Unió pénzügyminisztereinek rangsorában az utolsó helyen a 85 milliárd eurós nemzetközi pénzügyi mentőcsomagra szoruló Írország pénzügyminisztere, Brian Lenihan áll.

A neves üzleti lap listáján második a lengyel Jacek Rostowski, a harmadik pedig a francia Christine Lagarde: ő volt egyébként a tavalyi rangsoron az első. A brit George Osborne a hatodik, a görög pénzügyminiszter, Jeórjiosz Papakonsztantinu a nyolcadik lett.

Matolcsy György holtversenyben az utolsó előtti helyen végzett: a 17. lett a spanyol pénzügyminiszterrel, Elena Salgadóval együtt. A 2009-es listán egyébként Oszkó Péter akkori pénzügyminiszter szintén a 17. helyet szerezte meg.

A Financial Times a rangsort a pénzügyminiszterek politikai adottságai, az egyes országok gazdasági teljesítménye és a pénzügyi piacok megbízhatósága alapján állítja össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik