Gazdaság

Minden ötödik kereskedelmi lánc bővítene nálunk

A világ 212 nagy kereskedelmi lánca közül minden ötödik bővíteni kívánja hálózatát Magyarországon, de a legnépszerűbb hely a kiskereskedelmi cégeknek továbbra is Németország.

A CBRE Richard Ellis ingatlan-tanácsadó felmérése az európai, közel-keleti, és afrikai régió 41 országára terjedt ki, és azt vizsgálta, hogy a nagy kereskedelmi láncok hol bővítenék jelenlétüket 2011-ben.

Nem véletlen, hogy Németország áll a lista élén, mivel ott öt-hat egyenrangú piac létezik, míg a többi országban legfeljebb két nagyváros található. A 211 lánc 41 százaléka bővítene jövőre Németországban, ezt az országot követi – 33-33 százalékkal – Lengyelország és Franciaország.

Érdekes az is, hogy az első tíz legvonzóbb ország körében a hetedik Csehország 28 százalékkal, míg Ausztria a maga 27 százalékával csak a kilencedik helyet érdemelte ki.

Magyarország 13. a népszerűségi listán, a láncok 22 százaléka bővítene itt. Bulgária áll a 14. helyen 19 százalékkal, míg Szlovákia 15 százalékkal a 19. helyen áll. Őt követi Horvátország 14 százalékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik