Gazdaság

Megregulázzák az üzletláncokat

Az ágazati érdekképviseletek szerint visszatartó erejű lehet az a 20,5 millió forintos bírság, amelyet a közelmúltban szabtak ki az Auchan Magyarország Kft.-re, írja a Világgazdaság.

Az Auchan és a Tesco Global Áruházak Zrt. ellen a Tej Terméktanács tett hatósági bejelentést a beszerzési ár alatti tejértékesítések gyanújával. A Tescóval szemben megindított hatósági eljárás várhatóan december elején fejeződik be – közölte a lappal a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája.

Folláth Györgyné, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (Éfosz) ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta, nem további jogszabályi szigorításokra, hanem a meglévők betartatására van szükség az élelmiszerpiacon.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára hangsúlyozta: a törvényt minden piaci szereplőnek be kell tartania. Szerinte ilyen esetek azért fordulnak elő, mert a kereskedő nem mindig tudja pontosan felmérni, hogy egy bizonyos élelmiszer elkel-e.

Annak érdekében, hogy ne kelljen szemétbe dobni a minőségellenőrzési idő lejárta előtt el nem kelt élelmiszert, felvetődött, hogy ezekben az esetekben kivételesen lehetséges legyen a beszerzési árnál olcsóbb kiárusítás – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik