Gazdaság

Újabb állomásához ért a kecskeméti Mercedes-gyár építése

Akár Kecskemét ellátására is elegendő volna annak az elektromos alállomásnak a kapacitása, melyet szerdán adtak át hivatalosan a megyeszékhelyen épülő Mercedes-gyár területén.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. energiaellátó részlegének osztályvezetője a helyszínen kifejtette: 126 ezer volt feszültség fut az alállomást tápláló vezetékekben. Maga a létesítmény pedig egy 90 ezer lakosú várost, így akár Kecskemétet is képes lenne ellátni villamos energiával.

A gyár építése kapcsán a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs vezetője elmondta: a munkálatok a terv szerint haladnak. Ennek megfelelően a 2011. év teljes egészében a próbaüzem jegyében zajlik majd. Ezt követően, várhatóan 2012 első negyedévében indulhat meg „élesben” a termelés -– fogalmazott Sztipichné Kozári Edina.

A 450 hektáron felépülő kecskeméti üzem a Daimler-Benz első kelet-európai hídfőállása, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása lesz. A Mercedes-Benz mintegy 800 millió eurót ruház be az új komplexumba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik