Gazdaság

Ismét 207 forint felett a svájci frank

A szerdán erősödéssel kezdő forint a délelőtti órákban a nemzetközi válsághangulatban irányt váltott és ingadozni kezdett az euróval szemben: az eurót délelőtt 275,60 forinton jegyezték.
Kapcsolódó cikkek

Az euró/dollár és az euró/svájci frank árfolyam stabilizálódott az éjszaka folyamán, de az európai kereskedés kezdete után a délelőtti órákban az euró ismét meredek gyengülésbe kezdett a két, válságos időkben hagyományosan befektetési menedéknek tekintett devizával szemben.

Az árfolyamokat befolyásolja az is, hogy az euróövezeti szuverén adósságszolgálati válság terjedésétől tartanak, s ez a koreai válsággal együtt elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy kioltsa számos pozitív makrogazdasági fejlemény, például az ifo német gazdaságkutató intézet szerdán közzétett hangulatindexének pozitív hatását. Az ifo novemberi üzleti hangulatindexe a várnál nagyobb mértékben emelkedett és elérte a válság előtti szintet.

Az euró a szerdára virradóra tartott 1,34 dollár körüli árfolyamról 1,33-ra, két havi mélypontra, illetve 1,333 svájcifrank-árfolyamról 1,3260-re gyengült.

A dollárt szerdán délelőtt tíz óra után 207,34 forinton jegyezték 1,3301 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frank jegyzése 207,65 forint 207,82 forint után, száz japán jent pedig 249,72 forinton jegyeznek 248,11 forint után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik