Gazdaság

Erős, de olcsó Költségvetési Tanácsot akar a kormány

A kormány támogatja, hogy a Fidesz korábban, még 2006-ban megtett javaslatának megfelelően egy erős jogosítványokkal rendelkező Költségvetési Tanács jöjjön létre.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő emlékeztetett: a Fidesz 2006-ban azt javasolta, hogy az Állami Számvevőszék elnöke, a jegybankelnök és az államfő egy delegáltja alkossa a Költségvetési Tanácsot, amelynek rendkívül erős jogosultsága, hogy a költségvetési törvény parlamenti vitájának megkezdéséhez szükség van az egyetértésére mind a büdzséjavaslat végrehajthatóságát, mind a hitelességet tekintve.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes hétfőn a Magyar Televízió Az Este című műsorában azt mondta, attól még, hogy a költségvetése csökken, a Költségvetési Tanács ugyanúgy tud működni; nem akarják a Költségvetési Tanácsot megszüntetni, ebben sosem gondolkoztak.

A Költségvetési Tanács támogatásának elvonására a fideszes Varga József tett javaslatot, aki a tanács 835 millió forintos támogatásából csupán 10 milliót hagyna a testületnél a 2011-es költségvetésben, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik