Gazdaság

A legnagyobb magyar munkaerő-kölcsönző jött létre

Októberben lezárult az egyesülési folyamat, amellyel a Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft. HR-üzletága megvásárolta a győri székhelyű Pannon-Work Zrt.-t.

Az egyesüléssel Magyarország jelenleg legnagyobb kölcsönzött létszámot foglalkoztató, tisztán magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönző vállalkozása jött létre – mondta Homonnay Géza, a Pannon-Work igazgatóságának elnöke kedden Budapesten.

Az igazgatóság elnöke az APEH adataira hivatkozva elmondta: a teljes magyar munkaerő-kölcsönzési piac jelenleg körülbelül 43 ezer fő, ebből a Pannon-Work 2500, a Gamax 2700 munkavállalót kölcsönöz.

Hozzáfűzte: azt szeretnék elérni, hogy az egyesüléssel megújult Pannon-Work Zrt. országos lefedettségű cég legyen, ennek Budapest is fontos része, így nemrég nyílt meg a két cég közös budapesti irodája.

Az árbevételi tervekről elmondta: a Pannon-Work idén várhatóan 6 milliárd, a Gamax pedig 9 milliárd forint árbevételt realizál, jövőre pedig – az egyesülés után – körülbelül 11 milliárd forintos bevétellel számolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik