Gazdaság

Japán befektetők dícsérik a magyar gazdasági vezetést

Újabb japán fejlesztések, befektetések várhatóak Magyarországon.

Újabb japán beruházások indulhatnak Magyarországon, a már megtelepedett cégek újrabefektetéseinek, részint új vállalatok megjelenésének köszönhetően, miután Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár több japán nagyvállalattal, állami és szövetségi vezetővel tárgyalt az elmúlt napokban Japánban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztériuml.

Becsey Zsolt találkozott a Suzuki Tosihiróval, a Suzuki Co. vezetőjével, aki jelezte, hogy Magyarországon nem terveznek további leépítéseket, sőt újabb fejlesztések várhatóak. Az államtitkár tárgyalást folytatott a Japán Gyáriparosok Szövetségének vezetőivel, továbbá számos Magyarországon is érdekelt Japán nagyvállalat irányítójával. A tárgyalópartnerek visszaigazolták a magyar gazdaság versenyképességének és hitelességének javulását – áll a közleményben.

Magyarország számára Japán elsősorban befektetési partnerként jelentős. Japán működőtőke-befektetéseinek állománya jelentősen nőtt az elmúlt években. Becslések szerint a Magyarországon befektetett japán tőkeállomány jelenleg 2,5-3 milliárd euró.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik