Gazdaság

Czomba: a kkv-k a munkahelyteremtés motorjai

A kormány elsősorban nem a közfoglalkoztatás területén kívánja növelni a foglalkoztatottságot, hanem a magyar kkv-kat szeretné támogatni a munkahelyteremtésben.

Mindeközben a magyar nagyvállalkozásokról sem feledkezik el a kormány – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérésének díjátadóján.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány azon vállalása, hogy a következő tíz évben egymillió új munkahelyet hozzon létre, egy nagy ívű cél, ugyanakkor ha ebben nem sikerül érdemi eredményeket elérni, akkor a nyugdíjrendszer, az egészségügy és az oktatás problémáit sem fogja tudni kezelni az ország.

Az Aon Hewitt felmérésének eredményei alapján a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között idén a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. lett, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában 2009-hez hasonlóan az FGSZ Földgázszállító Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig – megismételve tavalyi eredményét – a Kulcs-Soft Nyrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik