Gazdaság

Feléledhet a magyar villamosgyártás

Ganz-villamosok gyártását és beszerzését szorgalmazza a miskolci polgármester, aki szerint legalább 200-220 magyar jármű találhatna magyar piacra.

Harmadszor is meghiúsult Miskolcon a villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzés, az eljárás menete miatt pedig kérdéses, hogy mikor lehet új villamosokat beszerezni. Hasonló a helyzet Debrecenben is, ahol már ötödszörre is kudarcot vallott valamilyen ok miatt a nemzetközi villamosbeszerzési tender – írja az Észak-Magyarország.

Miskolcon az uniós forrásból megvalósuló mintegy 40 milliárd forintos villamosprojekt zárásának határideje 2013. december 31., addigra a pénzügyi elszámolásnak is meg kell történnie, tehát a villamosok beszerzésének is.

A sikertelenül végződött közbeszerzési eljárások miatt kezdeményezi a miskolci városvezető, hogy a villamosközlekedésben érintett városok – Budapest, Szeged, Debrecen és Miskolc – fogjanak össze, és preferálják a magyar járműgyártást. A települések összefogásával 200-220 villamos beszerzése oldódna meg, és munkahely is teremtődne – olvasható az Észak-Magyarországban.

AJÁNLOTT CIKKEK:

Ganz villamosok Miskolcra? (Észak-Magyarország)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik