Gazdaság

Hétfőn lép tőzsdére Járai biztosítója

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a kibocsátó szándékai szerint november 8-ától lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

A papírokat a “B” kategóriába vezetik be 938 forintos bevezetési áron, ami megegyezik a nyilvános kibocsátás általános értékesítési árfolyamával. A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a cégbíróság bejegyezte a CIG nyilvános értékesítéssel megemelt alaptőkéjét, amely így 2,486 milliárd forint lett.

A biztosító társaság az október 11-től 22-ig tartó jegyzési időszakban 10,85 millió darab újonnan forgalomba hozott részvényt értékesített, a meglévő részvényeiből felajánlott 1 950 511 darabból pedig 1 687 781 darabot jegyeztek a kisbefektetők.

A 40 forint névértékű részvények többsége 938 forintos kibocsátási árfolyamon került forgalomba, míg a kedvezményes 750 forintos árfolyamon mintegy 4,76 millió darab kelt el. Tekintettel arra, hogy a kisbefektetői értékesítést követően nem maradt elegendő megszerezhető részvény, a tervezett nagybefektetői értékesítés elmaradt.

A nyilvános értékesítéssel a társaság 9,282 milliárd forint új tőkéhez jutott. A jegyzett tőke 434 millió forinttal nőtt.

A CIG Pannónia közzétette idei harmadik negyedéves gazdálkodási adatait is. E szerint a bruttó díjbevétele a harmadik negyedévben 15,2 milliárd forint volt, míg az előző két negyedévben összesen 8,53 milliárd forintot tett ki.

A mérleg szerinti veszteség a harmadik negyedévben 2,5 milliárd forintra nőtt, míg az első félévben 1,3 milliárd forint volt. A negyedéves veszteségben szerepet játszik az is, hogy a társaság a harmadik negyedévben számolta el a rá vonatkozó 2010. évi, összesen 418 millió forintot kitevő bankadó háromnegyedévre jutó részét, 314 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik