Gazdaság

A Mol örülne az államnak, mint részvényes

Védené az ellenséges felvásárlástól a Molt, ha a magyar állam megvásárolná az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftegaz) részvénycsomagját - közölte Hernádi Zsolt.

Az elnök-vezérigazgató az MR1 reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy ez az állam számára is megnyugtató lenne, mert a Mol olyan stratégiai eszközöket birtokol, amelyek nem csak a magyar állam, hanem a közép-európai országok számára is fontos, hogy ne kerüljenek ellenséges kézbe.

Hernádi Zsolt kijelentette, hogy nem folynak tárgyalások a Mol és a Szurgut között. A tulajdonosok közötti adásvételi tárgyalásokról általában értesítik az olajcég menedzsmentjét – mondta.

A Mol elnök-vezérigazgatója határozottan kijelentette, hogy az INA nem lehet alku tárgya a Szurgut Mol-részvényeivel kapcsolatban. A horvátországi olajcég irányításának megszerzése Európán kívüli lehetőségeket biztosít a Mol számára – mondta Hernádi és utalt szíriai kitermelési lehetőségekre, de megemlítette az adriai lelőhelyeket is.

A válságadó esetleges meghosszabbításával kapcsolatban Hernádi Zsolt ismét kifejtette, hogy az nagyon rossz üzenet lenne minden külföldi és magyar befektetőnek.

Ajánlott link:

Hernádi: a Mol nem tárgyal az oroszokkal (MR1 Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik