Gazdaság

Tovább sztrájkolnak a TE Ganz-Röck dolgozói

Folytatják 10 napja tartó sztrájkjukat a TE Ganz-Röck Zrt. dolgozói, miután a munkáltató eddig érdemi döntést nem hozott.

A sztrájkolók kedden az érintettek részvételével találkozót szerveznek, amelyre meghívták Czomba Sándort, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkárát is – közölte a sztrájkbizottság.

Azért szüntették be a munkát az alkalmazottak, mert a cég nem fizette ki a munkavállalók 6 és fél havi bérét. A sztrájkbizottság álláspontja szerint a sztrájk mindvégig törvényes keretek között maradt.

A 10 nap alatt a munkáltató érdemi döntést nem tudott hozni, és folyamatosan harmadik félre hivatkozott – áll a közleményben. Ezért a sztrájkbizottságnak nem volt más lehetősége, minthogy a munkáltatón kívüli szereplőket vonjon be a tárgyalásba: petíciót adtak át a polgármesternek, és a munkavállalók kérésére több parlamenti interpelláció is elhangzott.

Kihívták a Munkavédelmi Felügyelőséget is, hogy vizsgálja ki a helyzetet. A felügyelőség megállapította, hogy a munkavégzés törvényben előírt feltételei nincsenek biztosítva.

Hangsúlyozzák, hogy a sztrájk alatt nem akadályozták a gyár területén lévő termékek kiszállítását, de abban nem is működtek közre.

A sztrájkbizottság fő követelése változatlan: az elmaradt bérek kifizetését követelik a lehető legrövidebb időn belül. “Amíg ez nem történik meg, a sztrájkot folytatjuk a Vasas Szakszervezeti Szövetség támogatásával” – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik