Gazdaság

Kisebb változás a válságadónál

Kisebb változtatásról döntött a kormány a válságadó áruházláncokat érintő részével kapcsolatban - mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

Kisebb változtatásról döntött a kormány a válságadó áruházláncokat érintő részével kapcsolatban – erről szombati tájékoztatóján Nagy Anna kormányszóvivő beszélt. Elmondta, hogy a a kormány adózással kapcsolatos tervei nem változtak, a válságadót az adott terület profitja alapján számolták ki úgy, hogy egy cég se dőljön be emiatt. Az áruházláncokra kivetendő adóval kapcsolatos változás, hogy három sáv helyett négy lesz, a legfelső sávnál, 100 milliárd forint éves bevétel felett 2,5 sázalék lesz az adó. A tervezet sarokszámai és a részletek szombaton délután már nyilvánosan is elérhetőek lesznek a parlament internetes oldalán.

Nagy Anna az adózás kapcsán hozzátette: az előzetesen eldöntött irány megmaradt, vagyis a munkát és a családot együttesen támogató, egységes, arányos adózási rendszert szeretnének bevezetni, ezt erősítette meg a pénteki kormánydöntés.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy a válságadóval kapcsolatos elképzelések is változatlanok, kisebb eltérés az eddigiektől csak az áruházláncokat érintő részben vanak. A korábban tervezett három helyett négy sáv alapján fognak adózni ezek a cégek. Évi 500 millió forintos jövedelem alatt nem kell adózni, 30 milliárd forintig 0,1 százalék, 100 milliárdig 0,4 százalék, 100 milliárd forint felett pedig 2,5 százaléklesz az adó mértéke. Az adó mértékét a cégek nagysága és profitja alapján számolták ki, egyiküket sem fogják “bedönteni” ezzel az adóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik