Gazdaság

Gyárbezárás helyett bővít a Jaguar Land Rover

Gyárbezárás helyett fejlesztéseket indít, és több ezer fővel bővíti alkalmazottai létszámát Nagy-Britanniában a Jaguar Land Rover (JLR).

A Jaguar luxusautókat és Land Rover/Range Rover terepjárókat gyártó társaság – az indiai Tata csoport tagja – pénteken közölte: megállapodásra jutottak a szakszervezetekkel, és az egyezség értelmében lekerült a napirendről a gyárbezárás kérdése.

A társaság más utat választott; szélesíti modellkínálatát, millió fontos nagyságrendben hajt végre beruházásokat, és több ezer új munkahelyet létesít a következő években.

A közlemény szerint már meg is kezdték 1500 munkavállaló felvételét a liverpooli üzemben, ahol az új Range Rover Evoque modellt gyártják. A dolgozók fizetésemelést is kapnak, novembertől öt százalékkal, 2011 novemberétől további három százalékkal emelkednek a bérek.

A Tata tavaly még azt közölte, hogy a JLR három nagy-britanniai gyárából kettőt összevon, mert a válságban megcsappant kereslet miatt a kapacitások alig 60 százalékos kihasználtsággal működnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik