Gazdaság

Továbbra is Szerencsen építene erőművet a BHD

Kompromisszum születhet a Szerencsen felépítendő szalmatüzelésű erőműről: más helyszínen, ám mégis a városban épülhetne fel a BHD Zrt. 20 megawattra tervezett létesítménye.

Az önkormányzati választással egy időben megtartott véleménynyilvánító népszavazáson a voksolók 82,2 százaléka a város ipari hagyományaira épülő munkahelyteremtést előbbre tartotta, mint a világörökségi területhez való tartozást, és ezt az erőműpártiak fényes győzelemként könyvelték el.

Ugyanakkor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban elterjedt: ennek ellenére mégsem épül meg az erőmű, a BHD Hőerőmű Zrt. vezetése pedig valóban elállt attól a szándékától, hogy a már birtokukban lévő területen építkezzen, de más, a létesítményt eddig ellenzők számára is elfogadható helyen továbbra is szívesen megvalósítanák elképzelésüket.

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere elmondta: annak semmi akadályát nem látja, hogy a világörökségi területen kívül, a címet nem veszélyeztető formában megépüljön az erőmű.

Az energetikai beruházást eddig leghangosabban ellenző borászok véleményét ismerve a polgármester azt mondta: a Szerencsről Prügy felé vezető út mentén senkit sem zavarna a beruházás megvalósítása, sőt, ha eleve ide tervezték volna, már régen üzemelhetne – írta az Észak-Magyarország.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik