Gazdaság

Bekebelezi egyiptomi partnerét az Electrolux

A svéd Electrolux térségi piaci jelenlétének megerősítése érdekében elvi megállapodást kötött az egyiptomi Olympic Group, a legnagyobb közel-keleti fehérárú gyártó vállalat megvásárlásról.

A világ harmadik legnagyobb háztartásiberendezés-gyártó vállalata már harminc éve áll kereskedelmi kapcsolatban az egyiptomi vállalattal, amely az Electrolux márkatermékeinek, az Electrolux, AEG, Frigidaire és Zanussi háztartási berendezések értékesítési feladatait látta el a térségben.

Az Electroux részvényenként 45,30 egyiptomi font (8 dollár) árfolyamon vásárolja meg az Olympic részvényeinek 52 százalékát a tulajdonos Paradise Capital befektetési társaságtól, majd az ügylet lezárását követően ugyanezen az árfolyamon kivásárlási ajánlatot tesz a fennmaradó részvényhányadra.

A Paradise Capital később visszavásárolja az Olympic fő tevékenységi profilba nem vágó két érdekeltségét, a Namaa és a B-Tech vállalatokat. Az Olympic 60 millió tőzsdére bevezetett részvénye alapján az 52 százalékos pakett piaci tőkeértéke 480 millió dollárra tehető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik