Gazdaság

Magyarországon gyártja 3D-s tévéit a Philips

Csúcskategóriás termékek gyártását hozta Magyarországra a Philips, Székesfehérváron 3D-s televíziókat, míg Tamásiban LED-es világítótesteket állít elő.

Benedikt Laux, a Philips közép- és dél-kelet-európai régiójának igazgatója szerdán Székesfehérváron sajtótájékoztatón elmondta, a két gyárban és a központban átlagosan 2000-2500 alkalmazottat foglalkoztatnak, de csúcsszezonban akár háromezer embernek is adnak munkát.

Az új termékek gyártásához szükséges beruházások összegét nem árulta el, s azt sem, melyik gyárban hányan dolgoznak.

A 3D-s televíziókból az idén 400-500 ezret állítanak elő Székesfehérváron, de a gyártás a későbbiekben egymillióra is felfut. A készülékeket Nyugat-Európában értékesítik. A televíziókhoz magyar alkatrészeket is vesznek, amik értékben átlagosan 30-35 százalékot tesznek ki.

A Philips világszinten 116 ezer munkavállalót foglalkoztat, tavalyi éves bevétele 23 milliárd euró volt. Ebből 7 százalékot kutatás-fejlesztésre fordít.

A Philips Tamásiban található világítástechnikai gyáregysége a PLI vállalat felvásárlása után jelentős változáson ment keresztül az elmúlt időszakban, és a hagyományos lámpatestek mellett az idei évben megkezdődött a világítástechnikai iparág csúcskategóriáját képviselő LED-lámpatestek gyártása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik