Gazdaság

Virtuális állásbörzét rendez a Profession.hu

Az online és a hagyományos, IRL állásbörzék előnyös tulajdonságait egyesíti magában a Profession.hu által szervezett virtuális állásbörze.

A börze a www.virtualisallasborze.hu oldalon érhető el 2010. szeptember 28-30. között, éjjel-nappal, így tehát teljes mértékben online lesz: segítségével megszűnik a földrajzi és időbeli korlát, ami a potenciális munkavállalókat az ajánlatoktól elválasztja.

Ami azonban újdonság: az egész weboldal dizájnja, grafikája egy valós, „térben” bejárható állásbörzét formáz – a felhasználók szó szerint egy virtuális térben sétálhatnak majd a standok között, és egy kiállítóra rákattintva láthatják majd a cég bemutatkozását és az ajánlatokat.

A felület teljes mértékben interaktív lesz, hiszen a kiállító cégek HR-eseitől az álláskeresők online kérdhezhetnek. A hagyományos állásbörzékre hasonlít a Profession.hu rendezvénye abban, hogy a standoknak nyitvatartási ideje lesz – az online börzék szellemében azonban a nyitvatartási időn kívül feltett kérdésre a cégek másnap válaszolnak.

Magyarországon a kezdeményezés teljesen egyedülálló: 2000-ben ugyan már rendeztek egy virtuális állásbörzét, ám az akkori technológia egy egyszerű honlap elkészítését tette csupán lehetővé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik