Gazdaság

Magyar roham az iPhone 4-ért

Csaknem háromszáz, többségében fiatal Apple-rajongó várta az iPhone 4 magyarországi megjelenését. Az új készüléket pénteken nulla órától kezdték árusítani a budapesti Aréna Plaza T-Mobile boltjában.

Molnár Máté csütörtökön reggel háromnegyed hattól elsőként állt, azaz ült sorba, hogy megvásárolhassa az Apple eddigi legsikeresebb termékének tekintett okostelefonját, amelyet éjfélkor Christopher Mattheisentől, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatójától vehetett át személyesen.

A telefonra váró vásárlók a sorszámok nyitás előtti kiosztásáig fegyelmezetten viselkedtek, kisebb pánikot mindössze az a pletyka okozott, hogy a boltban csak annyi készülék van, amennyi sorszámot az előre kikészített tálcákról kiosztottak. Ezekből összesen 250 darab volt, a többiek már csak ruhatári cetliket kaptak. A szervezők azonban mindenkit megnyugtattak, hogy szükség esetén más boltok készleteiből is hoznak.

Magyar roham az iPhone 4-ért 1

Az Apple június 7-én mutatta be Amerikában az iPhone-okostelefonok negyedik generációját. A készülék világpremierjének első három napján több mint 1,7 millió darab talált gazdára.

A telefon népszerűsége annak ellenére töretlen, hogy már a megjelenés utáni napokban kiderült: az iPhone 4-gyel vételi problémák adódhatnak, ha a felhasználó nem a “megfelelő módon” tartja.

Az amerikai informatikai óriásvállalat mindössze ingyen védőtokkal orvosolta az Egyesült Államokban kezdetben hibaként kezelt jelenséget, de ezt az lehetőséget az európai vásárlóknak már nem ajálnották fel.

Magyar roham az iPhone 4-ért 1

A nyári bemutatóval egy időben beharangozott fehér változattal viszont gyártási problémák adódtak, ezért ez a verzió csak hónapokkal később várható. Elemzők szerint a negyedik generációs modellel együtt a szeptember végéig tartó pénzügyi évben 36 millió iPhone találhat gazdára világszerte, azaz 73 százalékkal több, mint az előző évben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik