Gazdaság

Százmilliárdos kötvényprogramot indít a Mol

A tájékoztatás szerint a kötvényprogram célja a Mol finanszírozási forrásainak további diverzifikálása.

A Mol Nyrt. 100 milliárd forint keretösszegű kötvényprogramot állított fel 2010-2011-re – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a kötvényprogram célja a Mol finanszírozási forrásainak további diverzifikálása. A program első részeként a Mol minimum 2 milliárd forint össznévértékű, évi 6 százalékos kamatozású, 18 hónapos futamidejű kötvény kibocsátását tervezi, amely 2010. szeptember 27. és október 22. között jegyezhető.

A Mol ismerteti: a kötvény névértéke 10.000 forint, a minimálisan jegyezhető mennyiség pedig 100.000 forint. A kötvények névre szóló, dematerializált kötvények, amelyeket nyilvános forgalomba hozatali eljárások során terveznek értékesíteni.

A kötvényprogram keretében forgalomba hozott és le nem járt kötvények össznévértéke nem haladhatja meg a 100 milliárd forintot, vagy ennek megfelelő devizaösszeget. A kibocsátó a kötvényprogram hatálya alatt magyar forint, euró, japán jen, USA dollár, svájci frank, lengyel zloty, horvát kuna, cseh korona, román lei vagy orosz rubel devizanemekben denominált kötvényeket hozhat nyilvánosan forgalomba – olvasható a hirdetményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik