Gazdaság

Szakértői szinten egyeztetnek a Fidesz 8 pontjáról

Civil érdekvédő szervezetekkel tárgyal a párt a devizahitelesek megsegítéséről.

Pénteken újabb, ezúttal szakértői szintű megbeszélést folytatnak a bajba jutott lakáshitelesek megsegítéséről a Fidesz és a civil érdekvédő szervezetek képviselői – erről két érintett civil szervezet közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A két szervezetet – a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége és az Otthon és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége – közölte azt is, hogy a Kósa Lajos és Rogán Antal által bejelentett 8 pontos csomaghoz már elküldték észrevételeiket, javaslataikat.

Az újabb, most a nyilvánosság kizárásával történő egyeztetésen a jogszabálytervezetről fejtik ki véleményüket a szervezetek képviselői.

A Fidesz két képviselője a szeptember 9-i, tapolcai frakcióülés után jelentette be, hogy nyolcpontos javaslatcsomagot dolgoznak ki a bajba jutott lakáshitelesek megsegítésére; ezek között szerepel egyebek mellett az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítás, az önkényes kamatemelés tilalma, a középárfolyam alkalmazásának előírása, valamint az ingyenes előtörlesztés lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik