Gazdaság

Valóságos kincsesbánya lehet az energia

Az ország energiafüggőségnek csökkentéséről, a megújuló és az alternatív energiaforrás lehetőségeiről rendeznek szakmai fórumot Budapesten szombaton.

A fórum célja, hogy olyan hazai megújuló forrásokból származó megoldásokra mutasson rá, amelyek csökkenthetik Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaexportáló országokkal, és a folyamatosan emelkedő árú hagyományos energiahordozókkal szemben.

A politikusok és szakemberek részvételével megrendezendő fórum gyakorlati megoldásokat keres, és az ágazat szakembereinek, döntéshozóinak egy asztalhoz ültetésével lehetőséget teremt a szabad eszmecserére is.

A tervek szerint a fórumot Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára nyitja meg, előadást tart – többi között – a klímapolitikáról Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára, a Duna-stratégiáról Méhes Márton, a Bécsi Collegium Hungaricum igazgatója.

A szemléletváltás szükségességét hangsúlyozó fórumon több szakmai szövetség, klaszter és vállalkozás mutatja be energiatakarékos megoldásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik