Gazdaság

A BKV-vezér ülhet át a Mol elnök székébe

Váltás lehet a Mavir elnöki posztján is: a hírTV tulajdonosa, Töröcskei István már az igazgatóság tagja.

Szeptember végén, október elején távozik a Mol Nyrt. éléről Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató – értesült a Világgazdaság több forrásból. Helyét na BKV jelenlegi vezetője, Kocsis István veheti át, aki több állami cég felsővezetői posztját is betöltötte már.

Hernádi 1999-ben került a cég igazgatóságába, 2000-től igazgatósági elnöke, rá egy évre elnök vezérigazgatója lett a vállalatnak.

Hernádi vezetésével a Mol részvényeinek árfolyama a gazdasági válság kivételével folyamatosan nőtt, az olajvállalat ellenállt az OMV felvásárlási szándékának is.

A Népszabadság információi szerint a központi áramvezetékeket birtokló, a Magyar Villamos Művek (MVM) tulajdonában lévő Mavir Zrt.-nél is vezetőváltásra készülnek. A lap úgy tudja, a médiaérdekeltségeiről ismert Töröcskei István lehet a cég elnöke.

Az exbankár a múlt héten lett az igazgatóság tagja. Töröcskei István több bank vezetői posztját is betöltötte már, ismertséget viszont a hírTV, a Magyar Nemzet vagy a Lánchíd Rádió tulajdonosaként szerzett.

Töröcskei Molnár Károlyt, a Gyurcsány-kormány kutatás-fejlesztési, tárca nélküli miniszterét válthatja. Visszahívták a Mavir elnökhelyettesi posztjáról az előző ciklusok idején vezető állami energetikai tisztségeket betöltő Hatvani Györgyöt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik