Gazdaság

Az X-Faktor uralta a szombat estét

Egyelőre úgy tűnik, nem bírja a versenyt az X-Faktorral a Megasztár. Múlt szombat este az RTL Klub zenei tehetségkutató műsorát a tévénézők 41,3 százaléka, több mint kétmillió ember választotta, míg a TV2-n ugyanabban az időben futó Megasztár csak 24,1 százalékos részesedést ért el.

Még nagyobb volt az X-Faktor fölénye a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves korcsoportban, ahol 47,9 százalékos részarányt ért el, míg a Megasztár csak 24,1 százalékost – írja a Marketing és Média.

Az RTL Klub tehetségkutatója magasan nyerte a múlt heti nézettségi versenyt, a teljes lakosság körében csak a Barátok közt epizódjai tudták megközelíteni. A 18-49 évesek körében viszont meglepően jól teljesített a TV2-n vasárnap este futó Indiana Jones film, amely ebben a korosztályban a második legnézettebb műsor lett a múlt héten.

Egyébként a két tehetségkutató egy héttel korábbi, szeptember 4-i teljesítménye alapján sokan néznék a Megasztárt is, ha nem egy időpontban kerülne képernyőre az X-Faktorral. Szeptember 4-én ugyanis alig 200 ezerrel volt kisebb a TV2 műsorának nézőtábora, mint az X-Faktoré, igaz akkor a Megasztár duplázott. Az RTL Klubos riválissal egy időben még a casting pillanatait felelevenítő műsor ment, és csak az X-Faktor után vetítették a középdöntőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik