Gazdaság

Lassul a légi teherforgalom növekedési üteme

A légi teherforgalom, a világkereskedelmi aktivitás egyik mutatója lassabban fog nőni az év hátralévő részében és 2011-ben - írja az IATA nemzetközi légi fuvarozási szervezet jelentése.

A légi teherforgalmi ágazat állapotáról készített jelentésében az IATA megállapítja, hogy a recesszió utáni év eleji határozott fellendülést követően a beszerzési menedzser indexek alapján a légi áruforgalom növekedési ütemének csökkenésére lehet számítani.

“A légi teherforgalom szempontjából mérvadó indexek mindegyike a kereslet növekedési ütemének lassulására utal a folyó év hátralévő részében és a 2011-es év egészében” – írja a genfi székhelyű szakmai képviseleti szervezet jelentése, amely szerint lassul az ázsiai és dél-amerikai légi teherforgalom erőteljes fellendülésének üteme is.

A recessziót követően hirtelen nagy igény jelentkezett a gyors áruszállítási megoldások iránt 2009 végén és 2010 elején, a folyamat azonban mostanra veszített lendületéből. A kezdeti fellendülés után az idén az egész évre vetítve és jövőre összességében a légi teherforgalom 6-7 százalékos növekedésével lehet számolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik