Gazdaság

Rendőrségi feljelentés a Mórakert ellen

A szövetkezet több milliárdos adósságot halmozott fel.

A Szegedi Rendőrkapitányságon feljelentették a Mórakert Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezetet. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta: a feljelentésben foglaltakat a rendőrség megvizsgálja, az alapján döntenek arról, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor milyen – írta a SzegedKurír.

Idén tavasszal a HVG arról cikkezett, hogy a Mórakert 3,6 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel. Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere Raskó Györgyöt, az Antall-kormány egykori államtitkárát kérte fel, hogy segítsen helyre tenni a Mórakert gazdálkodását. Raskó többek között akkor azt javasolta, hogy a Mórakert alakuljon részvénytársasággá, valamint termelésszervezői szerepet is vállalnia kell, mert a gazdák ad hoc jelleggel döntik el, hogy éppen mit termelnek.

A helyi gazdák közül néhányan polgári per útján próbálták visszaszerezni pénzüket, többségük azonban abban reménykedett, hogy a kormányváltással Nógrádi Zoltánnak sikerül konszolidálnia a Mórakertet.

Rendőrségi feljelentés a Mórakert ellen (szegedkurir.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik